Myrthe Timmermans
‌Contactgegevens *
‌E-mailadres: Myrthe@ireneheim.nl
‌Telefoonnummer: 06 40 18 47 64
‌Werkdagen: maandag t/m donderdag

‌‌* Aanmelden? Vul het aanmeldformulier in.

‌Over Myrthe Timmermans
‌Na het behalen van haar VWO diploma volgde Myrthe de studie Gezondheid & Leven. Aansluitend volgde zij de Master Health Sciences aan de Vrije universiteit in Amsterdam. Haar motivatie om deze studies te gaan volgen was de passie voor de gezondheid en welzijn van de mens. Toch kwam tijdens het afronden van deze studie een eerder gekoesterde wens bij haar naar boven: een bijdrage leveren aan het zo goed mogelijk laten verlopen van de ontwikkeling van kinderen. Om de daad bij het woord te voegen is zij toen de premaster Pedagogische Wetenschappen gaan volgen en heeft daarna de Master Orthopedagogiek in 2017 afgerond.

Als onderdeel van deze Master heeft zij stage gelopen bij een psychologiepraktijk voor kinderen waar zij veel ervaring heeft gekregen met het doen van diagnostiek en behandeling bij kinderen met uiteenlopende problematiek, zoals: ADHD, angststoornissen, leerstoornissen, PTSS, emotionele problemen en concentratieproblemen. Ook heeft zij ervaring opgedaan met het geven van een onderwijs ondersteuningsarrangement. Tijdens deze stage heeft Myrthe haar Basisaantekening diagnostiek behaald.

Myrthe is in 2013 voor vier maanden naar Zuid-Amerika (Ecuador) gegaan om daar vrijwilligerswerk te doen. Ze heeft daar gewerkt in een school waar weeskinderen verbleven en daar in verschillende klassen bij kinderen met verschillende leeftijdsgroepen geholpen. Ze vond het een confronterende ervaring dat veel kinderen daar aan hun lot worden overgelaten en er geen sociaal vangnet is om deze kinderen op te vangen. In Nederland is dit sociaal vangnet er wel en na deze ervaring groeide de motivatie bij Myrthe om hier aan bij te dragen en ervoor te zorgen dat kinderen de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Myrthe heeft zich tijdens haar studie ook veel beziggehouden met het doen van wetenschappelijk onderzoek. Zo is ze betrokken geweest bij studies die onderzoek deden naar de effectiviteit van een anti-pest programma op middelbare scholen, een interventie die zich richt op de preventie van overgewicht bij kinderen en het verbeteren van sociale vaardigheden bij kinderen op basisscholen.  

‌Ook heeft Myrthe het certificaat behaald tot EMDR master practitioner en is daarmee bevoegd om EMDR therapie uit te voeren.
DE PRAKTIJK
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

‌Praktijk Irene Heim
‌T: 085-4000456
‌E: info@ireneheim.nl

‌Onze locaties:

‌Alkmaarseweg 38
‌1941DN Beverwijk

‌Luttik Oudorp 104
‌1811MZ Alkmaar
Uw naam
Uw e-mail
Uw telefoonnummer
Locatiekeuze
‌ (Alkmaar of Beverwijk)
Onderwerp
Uw bericht
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy reglement.
Bedankt voor je bericht, we nemen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je op.
Akkoord & Verstuur