Renske
‌van der Zande
Renske van der Zande is geboren in 1989 in Castricum. Na de HAVO besloot zij in 2007 de docentopleiding Engels te volgen aan de Hogeschool van Amsterdam. Echter kwam zij er na haar eerste stageperiode achter dat ze naast onderwijzen haar leerlingen ook graag wilde ondersteunen en begeleiden bij persoonlijke problemen en dat deze opleiding niet kon bieden wat zij zocht.

Ze reisde naar Ierland waar ze 6 maanden werkte als au pair. Tijdens haar verblijf in Ierland pakte ze haar oude hobby weer op; toneelspelen. Ze ervaarde dat door het spel ze zichzelf vrij voelde en gemakkelijk contact kon leggen met totale vreemden binnen een andere cultuur en met een andere taal. Bij terugkomst in Nederland ging ze opzoek naar hoe ze deze hobby kon samenvoegen met de wens om kinderen en jongeren te helpen. Zo kwam ze uit bij de opleiding dramatherapie aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (te Nijmegen).

Renske focuste zich binnen haar opleiding vooral op het wijkgericht, laagdrempelig werken met kinderen en jongeren in de aandachtswijken van Nijmegen. Twee jaar lang werkte ze samen met maatschappelijk werk organisaties, zorg- en hulpverleners en scholen om kinderen en ouders te ondersteunen. Tussen 2015 en 2017 trad Renske regelmatig op met de De Au(/r)ti (e)st, een informatieve cabaretvoorstelling over talent en autisme. Zij schreef de voorstelling samen met Wouter van de Waterbeemd wie het baseerde op zijn eigen ervaringen.

Binnen praktijk Irene Heim voegt Renske haar kennis van de Engelse taal samen met het begeleiden van kinderen en jongeren binnen het programma My Name is Jip. 
DE PRAKTIJK
Voor meer informatie of afspraken kunt u contact opnemen:
Praktijk 
‌Irene Heim
Alkmaarseweg 38
1941 DN Beverwijk
T: 06-42236368

 Facebook
Uw naam
Uw e-mail
Uw telefoonnummer
Onderwerp
Uw bericht
Bedankt voor je bericht, we nemen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je op.
Verstuur