Integratieve kindertherapie Algemeen
Integratieve kindertherapie Algemeen
‌Kinderen raken soms machteloos. Als ouders of docenten niet meer weten hoe zij het kind kunnen helpen, kan een kindertherapeut uitkomst bieden. De grondgedachte van de therapie is dat het kind uiteindelijk zelf (bewust of onbewust) weet wat het nodig heeft om tot een oplossing te komen. In de therapie maken de therapeuten van Praktijk Irene Heim onder andere gebruik van therapeutische communicatie, spel, drama, visualisatie suggesties, imaginaties en powerverhalen. 

‌Deze interventies hebben onder meer als doel de ik-sterkte van een kind te vergroten. De kinderen die door Praktijk Irene Heim zijn behandeld hebben aangegeven de therapie leuk te vinden en boekten resultaat. Dit komt doordat er alle ruimte en erkenning is voor alles wat het kind op dat moment belangrijk vindt. Integratieve kindertherapie is een korte en intensieve vorm van psychotherapie voor kinderen die op een moment in hun leven wat extra hulp kunnen gebruiken.

P‌raktijk Irene Heim heeft in de afgelopen jaren verschillende protocollen ontwikkeld:
‌• HeimHelpt#Hoogsensitiviteit
‌• HeimHelpt#Kidspoweropschool
‌• ‌HeimHelpt#Puberteit
Vader en moeder van Jeffrey
‌(11 jaar): “Sinds de therapie is onze zoon rustiger en zelfverzekerder geworden”
Doelgroep
Integratieve kindertherapie is geschikt voor kinderen en pubers van 3 t/m 17 jaar met klachten als:

‌• Aangeleerde probleemgewoontes
Nagelbijten, duimzuigen, haarplukken, tanden knarsen en snoepen. Maar ook psycho-somatische klachten als schoolziek, hyperventilatie, buikpijn en hoofdpijn.

Emotionele conflicten
Nare gebeurtenissen uit het verleden, angsten, fobieën, rouwverwerking, gevolgen van een echtscheiding en gepest worden.

Gedragsproblemen 
Woedeaanvallen, destructief gedrag, anti-sociaal gedrag, te grote sociale aanpassing, liegen, stelen, gebrek aan concentratie en onzekerheid.

Ontwikkelingsproblemen
Eetproblemen, slaapproblemen, zindelijkheidsproblemen, taal- en spraakproblemen, leerproblemen en hechtingsproblematiek.

De voorwaarde van deze vorm van behandeling is dat het kind het cognitieve en emotionele niveau heeft van een 4-jarige en in staat is tot verbale communicatie.

Verloop therapie
De behandeling bestaat uit een intakegesprek en, afhankelijk van de hulpvraag 5 tot 20 sessies van een uur. Om de 5 sessies volgt een oudergesprek waarin ouders en eventueel andere hulpverleners op de hoogte worden gehouden van het proces en advies krijgen. 

Vergoedingen
Behandeling kan vergoed worden vanuit jeugdhulp. Klik voor meer informatie op het kopje Vergoedingen of informeer via 085-4000456 of aanmelden@ireneheim.nl .

‌Integratieve kindertherapie wordt (deels) vergoedt vanuit een afgesloten aanvullende zorgverzekering. Voor meer informatie over de vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering adviseren wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of kijk op zorgwijzer.
‌‌
‌Praktijk Irene Heim is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH) en de Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).
Quotes kinderen en ouders

‌Vader van twee zoons: “Bij Irene voelden mijn zoons zich gehoord en begrepen en kregen ze weer zelfvertrouwen (ondanks hun beperking en wat ze hebben meegemaakt)”

Moeder van Tessa (7 jaar): “Ze was in één klap zindelijk.”

Moeder van Luuk (9 jaar): “Uit een diep dal moeten klimmen. Hij is er sterker dan ooit tevoren uitgekomen!”

Moeder van drie jongens met een autismespectrumstoornis: “Van jonge onzekere rupsen, gegroeid tot mooie sterke pubervlinders die met veel vertrouwen de wereld weer aan kunnen”

Vader en moeder van Jeffrey (11 jaar): “Sinds de therapie is onze zoon rustiger en zelfverzekerder geworden”

Moeder van Jada (7 jaar): “Ik heb leren vertrouwen en geloven in mijzelf”

Moeder van Roos (7 jaar): “Door de therapie bij Irene zijn Roos en ik ons bewuster geworden van onze emoties/gevoelens en het tonen ervan. We zijn meer naar elkaar toegegroeid en staan stabieler in het leven”
DE PRAKTIJK
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

‌Praktijk Irene Heim
‌T: +3185 400 0456
‌E: info@ireneheim.nl

‌Onze locaties:

‌Alkmaarseweg 38
‌1941DN Beverwijk

‌Luttik Oudorp 104
‌1811MZ Alkmaar

‌Nieuwendam 8
1621AP Hoorn‌

‌Postadres:

‌Alkmaarseweg 38
‌1941DN Beverwijk
Uw naam
Uw e-mail
Uw telefoonnummer
Locatiekeuze
‌ (Beverwijk, Alkmaar of Hoorn)
Onderwerp
Uw bericht
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy reglement.
Bedankt voor je bericht, we nemen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je op.
Akkoord & Verstuur