Trauma - EMDR
Traumabehandeling (EMDR) 
‌Traumabehandeling, ook wel Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) genoemd, is een therapie voor kinderen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen.
EMDR is geschikt voor kinderen die een schokkende ervaring hebben gehad zoals een verkeersongeval of  geweld. 
Doelgroep
EMDR is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar die een schokkende ervaring hebben gehad zoals een verkeersongeval of geweld. Maar ook voor andere nare ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling, zoals pesten, vormen van misbruik of mishandeling, kan deze methode gebruikt worden.

Daarnaast is EMDR geschikt voor mensen met een fobie of angst (zoals een spinnenfobie, vliegangst of angst om fouten te maken). 
Verloop EMDR
EMDR duurt bestaat uit een intakegesprek, 5 sessies EMDR per onderwerp en een evaluatiegesprek van een uur. Afhankelijk van uw hulpvraag wordt besloten of er nogmaals 5 sessies EMDR wordt gegeven. Dit wordt herhaald totdat de doelen zijn behaald.

Vergoedingen‌
Behandeling kan vergoed worden vanuit jeugdhulp. Klik voor meer informatie op het kopje Vergoedingen of informeer via 085-4000456 of via aanmelden@ireneheim.nl .

EMDR wordt (deels) vergoedt vanuit een afgesloten aanvullende zorgverzekering. Voor meer informatie over de vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering adviseren wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of kijk op zorgwijzer.
‌‌
‌Praktijk Irene Heim is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH) en de Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).
Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op deze kortdurende therapievorm reageren.
DE PRAKTIJK
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

‌Praktijk Irene Heim
‌T: 085-4000456
‌E: info@ireneheim.nl

‌Onze locaties:

‌Alkmaarseweg 38
‌1941DN Beverwijk

‌Luttik Oudorp 104
‌1811MZ Alkmaar
Uw naam
Uw e-mail
Uw telefoonnummer
Locatiekeuze
‌ (Alkmaar of Beverwijk)
Onderwerp
Uw bericht
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy reglement.
Bedankt voor je bericht, we nemen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je op.
Akkoord & Verstuur