Trauma - EMDR
Traumabehandeling (EMDR) 
‌Traumabehandeling, ook wel Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) genoemd, is een therapie voor kinderen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen.
EMDR is geschikt voor kinderen die een schokkende ervaring hebben gehad zoals een verkeersongeval of  geweld. 
Doelgroep
EMDR is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar die een schokkende ervaring hebben meegemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersongeval, een geweldsmisdrijf, misbruik, mishandeling en-/of belemmeringen uit het verleden die invloed hebben op de eigen ontwikkeling zoals pesterijen en krenkingen in de jeugd.

‌Daarnaast is EMDR geschikt voor kinderen met een fobie of angst (zoals bijvoorbeeld een spinnenfobie, angst voor honden en-/of vliegangst) 
Verloop EMDR
EMDR duurt bestaat uit een intakegesprek, 5 sessies EMDR per onderwerp en een evaluatiegesprek van een uur. Afhankelijk van de hulpvraag en-/of de doelen behaald zijn, wordt er gekeken of dit voldoende is of dat er nogmaals 5 sessies EMDR wordt aangeboden.

Vergoedingen‌
Behandeling kan vergoed worden vanuit Jeugdhulp. Klik voor meer informatie op het kopje Vergoedingen of informeer via 085-4000456 of aanmelden@ireneheim.nl .

EMDR wordt (deels) vergoedt vanuit een afgesloten aanvullende zorgverzekering. Voor meer informatie over de vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering adviseren wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of kijk op zorgwijzer.
‌‌
‌Praktijk Irene Heim is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH) en de Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).
Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op deze kortdurende therapievorm reageren.
DE PRAKTIJK
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

‌Praktijk Irene Heim
‌T: +3185 400 0456
‌E: info@ireneheim.nl

‌Onze locaties:

‌Alkmaarseweg 38
‌1941DN Beverwijk

‌Luttik Oudorp 104
‌1811MZ Alkmaar

‌Nieuwendam 8
1621AP Hoorn‌

‌Postadres:

‌Alkmaarseweg 38
‌1941DN Beverwijk
Uw naam
Uw e-mail
Uw telefoonnummer
Locatiekeuze
‌ (Beverwijk, Alkmaar of Hoorn)
Onderwerp
Uw bericht
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy reglement.
Bedankt voor je bericht, we nemen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je op.
Akkoord & Verstuur