Trauma - EMDR
Eye Movement Desensitization and Reprocessing ( EMDR ) is een therapie voor kinderen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen.
EMDR is geschikt voor kinderen die een schokkende ervaring hebben gehad zoals een verkeersongeval of  geweld. 
Doelgroep
EMDR is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar die een schokkende ervaring hebben gehad zoals een verkeersongeval of geweld. Maar ook voor andere nare ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling, zoals pesten, vormen van misbruik of mishandeling, kan deze methode gebruikt worden.

Daarnaast is EMDR geschikt voor mensen met een fobie of angst (zoals een spinnenfobie, vliegangst of angst om fouten te maken). 
Verloop EMDR
EMDR duurt, afhankelijk van de hulpvraag, 5 sessies per onderwerp.

Vergoedingen‌
EMDR wordt geheel vergoed middels een indicatie Integrale ambulante jeugdhulp. Deze indicatie wordt afgegeven door het CJG van de gemeente waarin je woont of via een verwijsbrief van de huisarts. Voor PGB geldt het bekende tarief.

Irene heim is daarnaast aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten ( NBVH ) en de RBCZ. Afhankelijk van uw polis bij de zorgverzekeraar komt u in aanmerking voor vergoeding. Meer informatie over vergoedingen door zorgverzekeraars kunt u vinden op de website van de NBVH of op zorgwijzer.
Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op deze kortdurende therapievorm reageren.
DE PRAKTIJK
Voor meer informatie of afspraken kunt u contact opnemen met:

‌Praktijk Irene Heim
‌T: 06-42236368

‌Onze locaties:

‌Alkmaarseweg 38
‌1941DN Beverwijk

‌Luttik Oudorp 104
‌1811MZ Alkmaar
Uw naam
Uw e-mail
Uw telefoonnummer
Locatiekeuze
‌ (Alkmaar of Beverwijk)
Onderwerp
Uw bericht
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy reglement.
Bedankt voor je bericht, we nemen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je op.
Akkoord & Verstuur