Rosina

Contactgegevens

E-mailadres: Rosina@ireneheim.nl
‌‌Telefoonnummer: 06 40 07 58 81
‌Werkdagen: maandag, woensdag en donderdag
‌‌Locatie: Beverwijk en OBS Het Avontuur

* Aanmelden? Vul het aanmeldformulier in.

Over Rosina

Binnen Praktijk Irene Heim is Rosina werkzaam als jeugd- en gezinsprofessional.
‌Na het behalen van haar bachelor Social Work in 2007 is Rosina aan de slag gegaan als Medisch Pedagogisch Zorgverlener op een kinderafdeling in een streekziekenhuis. Daar begeleidde zij kinderen in de leeftijd van 0 t/m 17 jaar tijdens een opname in het ziekenhuis. Angsten, emoties, onzekerheid, rouw & verlies waren thema’s die dagelijks behandeld werden. Het (pedagogisch) adviseren van ouders, het begeleiden van broertjes en zusjes waren dagelijkse werkzaamheden.

In 2011 kwam de interesse om een post-bachelor te doen in de urotherapie. Een specialisatie en behandelmogelijkheid voor kinderen die last hebben van urineverlies overdag, bedplassen of obstipatie problemen, waarbij cognitieve gedragstherapie gecombineerd wordt met fysieke training. Vanaf dat moment draaide zij haar eigen spreekuur als urotherapeut.

In 2015 wilde Rosina meer de verdieping in en is zij, naast haar andere werkzaamheden, in een Academisch (kinder) ziekenhuis aan de slag gegaan als Medisch Pedagogisch Zorgverlener. Daar heeft zij o.a. veel gewerkt met Video Interactie Begeleiding. Een kortdurende hulpverleningsmethode waarbij een video-opname wordt gemaakt, om later te kijken naar lichaamstaal, contact initiatieven en positieve contactmomenten.

In 2022 werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en is Rosina terecht gekomen bij Praktijk Irene Heim. De diversiteit aan cliënten, het brede hulpverleningsaanbod en de visie van de praktijk spraken Rosina erg aan. Dit zorgt er onder andere voor dat Rosina met veel plezier werkt als Jeugd- en Gezinsprofessional binnen de praktijk.