Gezinsbegeleiding

‌HeimHelpt
‌#Verder kijken
HeimHelpt#Verderkijken
Uit cijfers van het Nederlands Jeugdinsituut blijkt dat in 2016 33.561 minderjarige kinderen betrokken zijn geweest bij een echtscheiding van hun ouders. Niet al deze scheidingen verliepen vlekkeloos en nog steeds verlopen nog veel scheidingen stroef, veelal door onverwerkte gevoelens en emoties met als gevolg moeizame communicatie. Kinderen lijden door deze moeizame communicatie met alle gevolgen van dien.

Verloop begeleiding
Het programma bestaat uit een intakegesprek, 16 sessies voor de ouders en een evaluatiegesprek. De 16 sessies betreffen sessies individueel en sessies met elkaar.

In de individuele sessies komen verschillende onderwerpen aan bod. Je kunt denken aan het verleden een plek geven, inzicht in angst en omgaan met angst. Een belangrijk onderwerp wat vrijwel alle sessies een rol inneemt is hoe je onderling op een geweldloze manier met elkaar kunt communiceren en verantwoordelijkheid neemt over eigen denken en handelen.

In de gezamenlijke sessies wordt aan de hand van ingebrachte onderwerpen datgene wat in de individuele sessies is besproken, geoefend met elkaar.

Daarnaast zijn er 16 sessies voor het kind/kinderen. Doel van deze sessies is dat kinderen het verleden een plekje te geven en leren omgaan met het hier en nu. De kinderen leren dat zij niet schuldig zijn aan de scheiding van hun ouders en dat zij onbezorgd kind mogen zijn bij beide ouders. Dit betekent vrij kunnen praten over je pappa of mamma zonder loyaliteitsconflict. Kinderen leren omgaan met angsten en leren weer te vertrouwen. Het allerbelangrijkste is dat kinderen weer in hun eigen kracht komen te staan en dat zij er mogen zijn met alle gevoelens die daarbij horen. 

Tijdens de sessies wordt gebruik gemaakt van spel, gesprekstechnieken en verhalen.
Doelgroep
HeimHelpt#Verderkijken is een programma voor ouders die gescheiden zijn en waarbij de communicatie onderling moeizaam verloopt. Doel van het programma is dat ouders op een autonome manier met elkaar kunnen communiceren in het belang van het kind maar ook zeker in belang van zichzelf.

‌Begeleide omgang
‌Indien gewenst kan gezinsbegeleiding worden uitgebreid met begeleide omgang.
Vergoedingen
Gezinsbegeleiding wordt geheel vergoed middels een indicatie Gezinsbegeleiding. ‌Deze indicatie wordt afgegeven door het CJG van de gemeente waarin je woonachtig bent. 
DE PRAKTIJK
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

‌Praktijk Irene Heim
‌T: +3185 400 0456
‌E: info@ireneheim.nl

‌Onze locaties:

‌Alkmaarseweg 38
‌1941DN Beverwijk

‌Luttik Oudorp 104
‌1811MZ Alkmaar

‌Vanaf maart 2021:
‌Nieuwendam 8
1621AP Hoorn‌

‌Postadres:

‌Alkmaarseweg 38
‌1941DN Beverwijk
Uw naam
Uw e-mail
Uw telefoonnummer
Locatiekeuze
‌ (Beverwijk, Alkmaar of Hoorn)
Onderwerp
Uw bericht
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy reglement.
Bedankt voor je bericht, we nemen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je op.
Akkoord & Verstuur