Individuele Begeleiding
Individuele begeleiding Volwassenen
Begeleiding is gericht op het bevorderen, het behoud of het compenseren van zelfredzaamheid. Je kunt hierbij denken aan:
‌‌
‌‌‌‌‌‌• Sociale redzaamheid
Regie hebben over je eigen leven; het zoveel mogelijk voor jezelf kunnen zorgen. Je kunt denken aan zelfstandig je tanden kunnen poetsen, douchen, naar de wc kunnen gaan, plannen van activiteiten, regelen van dagelijkse zaken, sociale contacten aangaan en onderhouden, het nemen van besluiten en het structureren van de dag.

‌‌‌‌‌‌‌• Bewegen en verplaatsen‌
Jezelf zo zelfstandig mogelijk kunnen bewegen en jezelf kunnen verplaatsen. Je kunt denken aan het reizen met het openbaar vervoer, jezelf veilig kunnen verplaatsen in het verkeer en je zelfstandig in huis kunnen verplaatsen zodat je de dingen kunt doen die je wilt doen.

‌‌‌‌‌‌• Probleemgedrag hanteren
Vanuit eerdere behandeling kan het hanteren van agressief of dwangmatig gedrag zijn aangeleerd. Binnen begeleiding wordt datgene wat is aangeleerd geoefend in het dagelijks leven.

‌‌‌• Het psychisch functioneren zo veel mogelijk optimaliseren
Vanuit eerdere behandeling kan geleerd zijn hoe om te gaan met de beperking. Binnen de begeleiding wordt datgene wat is aangeleerd geoefend in het dagelijks leven. Je kunt denken aan het bevorderen van concentratie, positief denken, de waarneming in de juiste context plaatsen.

‌‌‌• Het geheugen en de oriëntatie optimaliseren
Je kunt denken aan bevorderen van geheugen en bewustzijn.
Doelgroep
Volwassenen die om wat voor reden dan ook beperkt worden in het dagelijks functioneren en volwassenen die veelal al behandeling hebben gehad.

Verloopt begeleiding
Het verloop van de begeleiding wordt afgestemd op de hulpvraag van de cliënt.
Vergoedingen
Begeleiding wordt geheel vergoed middels een indicatie BG individueel. Deze indicatie wordt afgegeven door de WMO loket van de gemeente waarin je woonachtig bent.
DE PRAKTIJK
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

‌Praktijk Irene Heim
‌T: 085-4000456
‌E: info@ireneheim.nl

‌Onze locaties:

‌Alkmaarseweg 38
‌1941DN Beverwijk

‌Luttik Oudorp 104
‌1811MZ Alkmaar
Uw naam
Uw e-mail
Uw telefoonnummer
Locatiekeuze
‌ (Alkmaar of Beverwijk)
Onderwerp
Uw bericht
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy reglement.
Bedankt voor je bericht, we nemen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je op.
Akkoord & Verstuur