Traumabehandeling 
(EMDR)
Traumabehandeling (EMDR) 
‌Traumabehandeling, ook wel Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) genoemd, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen.
EMDR is geschikt voor mensen die een schokkende ervaring hebben gehad zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. 
Doelgroep
EMDR is geschikt voor mensen die een schokkende ervaring zijn hebben gehad zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling op iemands leven zoals pesterijen, krenkingen in de jeugd die in het hier en nu nog steeds invloed hebben, kan deze methode gebruikt worden.

Daarnaast is EMDR geschikt voor mensen met een fobie of angst (zoals een spinnenfobie, vliegangst, angst om auto te rijden).

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op deze kortdurende therapievorm reageren.

‌Verloop EMDR
EMDR duurt bestaat uit een intakegesprek, 5 sessies EMDR per onderwerp en een evaluatiegesprek van een uur. Afhankelijk van uw hulpvraag wordt besloten of er nogmaals 5 sessies EMDR wordt gegeven. Dit wordt herhaald totdat de doelen zijn behaald.

‌Vergoedingen
Traumabehandeling wordt (deels) vergoedt vanuit een afgesloten aanvullende zorgverzekering. Voor meer informatie over de vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering adviseren wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of kijk op zorgwijzer.

‌Praktijk Irene Heim is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH) en de Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).
Quotes

‌ Kim (29 jaar): “Wonden helen begint van binnen. Voor je kan beginnen met bouwen, moet de oude fundering aangepakt worden”

Jessica (43 jaar): “Sinds november 2011 krijg ik EMDR sessies voor een reeks negatieve gebeurtenissen die mijn leven hebben gepasseerd. Deze gebeurtenissen heb ik jaren lang geprobeerd een plek te geven, wat mij helaas niet lukte. Nu, door EMDR, zijn een aantal van deze trauma’s op de goede plaats gekomen en heb ik ze kunnen loslaten. Natuurlijk was het een moeilijk proces; met hoofdpijn, huilbuien en het totaal vastzitten van mijn spieren. Maar ondanks deze klachten ben ik er heel goed doorheen gekomen. Ik voel me een stuk rustiger, vrolijker en sta veel positiever in het leven. Daarom bedankt Irene, voor al je vertrouwen en goede begeleiding”

Wilma (46 jaar): “De EMDR ervaring was beangstigend en confronterend voor me. Je herleeft namelijk weer de traumatische ervaring(-en) met alle mogelijke emoties die daarmee gepaard gaan. Het trauma blijft een litteken op je ziel maar de pijn wordt er geleidelijk aan af gehaald. Ik heb een merendeel van mijn boosheid en verdriet los kunnen laten; nu overheersen beide niet langer alle positieve emoties. Voor mij werkte EMDR bevrijdend!!!”

Ingrid (43 jaar): “Voor mij heeft de therapie betekend dat mijn verleden niet mijn schuld is. Het heeft me inzicht gegeven en vooral lucht om verder te gaan met het mooie van het leven.
Je hebt zoveel moois met mij bereikt, en op zoveel vlakken. Je bent gewoon een super mens voor mij, ook al weet ik dat ik het zelf heb gedaan, als jij niet zo in me geloofd had en me je vertrouwen wist te geven en naar me luisterde, ECHT naar me luisterde, en me serieus nam…jij geloofd in mij en bij jou leerde ik dat ik mag zijn die wie ik ben. Ik ben trots op mezelf, maar zonder jou was ik niet zover gekomen. Je bent gewoon een heel mooi en belangrijk mens voor mij”
DE PRAKTIJK
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

‌Praktijk Irene Heim
‌T: 085-4000456
‌E: info@ireneheim.nl

‌Onze locaties:

‌Alkmaarseweg 38
‌1941DN Beverwijk

‌Luttik Oudorp 104
‌1811MZ Alkmaar
Uw naam
Uw e-mail
Uw telefoonnummer
Locatiekeuze
‌ (Alkmaar of Beverwijk)
Onderwerp
Uw bericht
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy reglement.
Bedankt voor je bericht, we nemen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je op.
Akkoord & Verstuur