Hypnotherapie
Hypnotherapie is een van de krachtigste vormen van psychotherapie. Hypnotherapie maakt gebruik van trance. Trance is een bewustzijnstoestand waarin contact wordt gemaakt met het onderbewuste. Er zijn mensen die spreken van een doelgerichte dagdroom waarin men zich losmaakt van de uitwendige omgeving en opgaat in de innerlijke werkelijkheid.

HeimHelpt#Hoogsensitiviteit
‌‌HeimHelpt#Depressie
‌‌HeimHelpt#Overgewicht
‌‌HeimHelpt#Stoppenmetroken
‌‌HeimHelpt#IBS (prikkelbare darm syndroom)

Iedereen heeft in het dagelijks leven wel eens trance- ervaringen. Men droomt even weg en is zich op dat moment niet zo bewust van de situatie waarin men zich op dat moment bevindt. Deze momenten kunnen zich voordoen tijdens bijvoorbeeld het lezen van een boek of het kijken van een film.
Wat zich in het persoonlijk onderbewustzijn bevindt, beïnvloed het denken, voelen en handelen maar ook lichamelijke processen. Om innerlijke conflicten en problemen in het dagelijks leven op te lossen, worden deze middels hypnotische trance in het onderbewuste ontdekt en bewerkt.
Wat zich in het persoonlijk onderbewustzijn bevindt, beïnvloed het denken, voelen en handelen maar ook lichamelijke processen.
Doelgroep
Hypnotherapie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen met;

– Spanningen en psychische problemen zoals nervositeit, onzekerheid, angsten en fobieën
– Nare gebeurtenissen of trauma’s uit het verleden
– Faalangst en perfectionisme
– Seksuele problemen
– Slaapproblemen
– Ongewenst gedrag zoals nagelbijten, haarplukken, verslavingen
– Concentratieproblemen en geheugenproblemen
– Eetproblemen
– Sociale problemen zoals moeite met sociale contacten aangaan en onderhouden
– Geen inzicht in de eigen persoonlijkheid en mogelijkheden
Verloop therapie
Hypnotherapie duurt, afhankelijk van de hulpvraag, 5 tot 20 sessies van 1 uur.

‌‌Quotes

Coach bij Samen Wonen Samen Sterk ( een woongroep voor adolescenten met een beperking ): “De therapie bij Irene geeft zoveel goede hoop en energie, dat zou iedereen wel kunnen gebruiken”

Coach bij Samen Wonen Samen Sterk ( een woongroep voor adolescenten met een beperking ): ”De therapie van Irene betekent sterker worden, assertiever durven zijn, jezelf waarderen”

Coach bij Samen Wonen Samen Sterk ( een woongroep voor adolescenten met een beperking ): “Irene geeft je het gevoel van vertrouwen, er zijn geen drempels en cliënten kunnen zichzelf zijn”

Moeder van een zoon van 18 jaar: “Ik zie een positiever en vrolijker kind, waar geen donkere wolken meer boven hangen. Hij ziet nu ook echt de zon schijnen.”
Vergoedingen
Hulpverlening is via zorg in nature kosteloos. Voor PGB geldt het bekende tarief. Irene heim is daarnaast aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH) en de RBCZ. Afhankelijk van uw polis bij de zorgverzekeraar komt u in aanmerking voor vergoeding. Meer informatie over vergoedingen door zorgverzekeraars kunt u vinden op de website van de NBVH of op zorgwijzer.
DE PRAKTIJK
Voor meer informatie of afspraken kunt u contact opnemen met:

‌Praktijk Irene Heim
‌T: 06-42236368

‌Onze locaties:

‌Alkmaarseweg 38
‌1941DN Beverwijk

‌Luttik Oudorp 104
‌1811MZ Alkmaar
Uw naam
Uw e-mail
Uw telefoonnummer
Locatiekeuze
‌ (Alkmaar of Beverwijk)
Onderwerp
Uw bericht
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy reglement.
Bedankt voor je bericht, we nemen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je op.
Akkoord & Verstuur