Overgewicht
Irene heeft een CIHB ( cliënt gericht, integratief, hypnotherapeutisch behandelprotocol ) ontwikkeld voor mensen met overgewicht, waarbij ze het probleem van het probleem centraal stelt. Het werkelijke probleem is volgens haar niet het overgewicht zelf ( dat is slechts het gevolg ) maar de reden waarom men te veel eet of te weinig beweegt. Redenen zijn bijvoorbeeld; eten bij stressvolle momenten, verdriet, verveling, geen maat kunnen houden, de verleiding niet kunnen weerstaan of negatieve oordelen hebben over zichzelf. Middels het protocol leer je op een positieve manier met bovenstaande factoren om te gaan. Dit heeft als gevolg dat je positief, gezond en evenwichtig in het leven gaat staat en blijft staan waardoor je gewicht verliest.

Irene heeft inmiddels tientallen cliënten met overgewicht met succes behandeld. Cliënten verliezen niet alleen gewicht maar behouden ( door de follow up sessies ) ook hun gewicht. Zij blijven gezond en evenwichtig leven.
Cliënten verliezen niet alleen gewicht maar behouden ( door de follow up sessies ) ook hun gewicht.
Doelgroep
Voor iedereen die gezond en evenwichtig wil leven en gewicht wil verliezen.

Verloop therapie
Het protocol bestaat uit een intake- gesprek, zes sessies hypnotherapie en een evaluatiegesprek. Daarna is er twee jaar lang, vier keer per jaar een follow up sessie. Deze sessies zijn bedoeld om de gezonde en evenwichtige levensstijl te behouden.
Quotes

Joke ( 63 jaar ):
“ Fijne begeleiding, relaxte sfeer, goede cd’s”

Henny ( 59 jaar ):
“ De inhoud van het protocol wordt een onderdeel van je leven”

Suzanne ( 29 jaar ):
“ Ik vond alle cd’s sterk. Ik kon mij erin verplaatsen en gebruikte alles wat ik had geleerd. Helemaal top. Voor mij was het een doorslaand succes; ik ben 25 kg kwijtgeraakt!”

Joke ( 54 jaar ):
“ Fijne begeleiding van het protocol waardoor ik gemotiveerd bezig was. Alles wat ik wilde lukte, ik ben voor mezelf gaan staan.”

Carlinda ( 34 jaar ):
“ Het protocol ging niet om het gewicht maar om mij. Ik voelde me gesteund. Het protocol heeft een blijvende verandering teweeg gebracht; ik heb inzicht gekregen in mijn emoties en heb er bewuster mee om leren gaan.”

Heidi ( 40 jaar ):
“ Alle aspecten van het afvallen kwamen aan bod en er was een positieve begeleiding aan wie ik al mijn vragen kon stellen.”

Karin (38 jaar ):
“ Bijna onmerkbaar wordt je geconfronteerd met je je gewoontes die je veranderd en makkelijk in je leven inpast.”

Karin ( 17 jaar ):
“ Er waren geen oordelen, ik hoefde niet op de weegschaal te staan, er was een huiselijke sfeer waarin er tijd voor je genomen wordt. Je kan thuis zelf bepalen wanneer je naar een cd luistert en je bent op een realistische manier je voedingspatroon aan het veranderen.”

Jessica ( 33 jaar ):
“ Ik ben 18 kg afgevallen en ik heb ik zicht gekregen in mijn gedrag.”

Ellen ( 50 jaar ):
“ Leuke omgeving, prettige begeleiding die doorvroeg, niet bestraffend was en mij serieus nam. De cd’s waren goed.”

Saskia ( 25 jaar ):
“ Het protocol is een goed systeem. Je merkt dat je verandert. Je bent gezond aan het leven, ontspant en ik sta meer voor mezelf.”

Ria ( 66 jaar ):
“ De gesprekken gingen dieper op de problematiek in.”

Willeke ( 45 jaar ):
“ Ik heb alles als positief ervaren. Je bent niet constant met je gewicht bezig en je hoefde niet op de weegschaal. De behoefte om te eten is minder geworden, ik ben sneller voldaan.”

Tanja ( 32 jaar ):
“ Sterke opbouw van het protocol. Irene is een prettig en open persoon om mee te praten.”

Nico ( 53 jaar ):
“ Ik ben verrassend enthousiast. Ik ben bewuster gaan eten; vol is vol. Ik ben met mate gaan eten en niet meer gaan snoepen.”

Liesbeth ( 40 jaar ):
“ Ik ben makkelijk afgevallen zonder steeds met eten bezig te hoeven zijn. Ik heb geleerd relaxter met eten om te gaan.”
Vergoedingen
Hulpverlening is via zorg in nature kosteloos. Voor PGB geldt het bekende tarief. Irene heim is daarnaast aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH) en de RBCZ. Afhankelijk van uw polis bij de zorgverzekeraar komt u in aanmerking voor vergoeding. Meer informatie over vergoedingen door zorgverzekeraars kunt u vinden op de website van de NBVH of op zorgwijzer.
DE PRAKTIJK
Voor meer informatie of afspraken kunt u contact opnemen met:

‌Praktijk Irene Heim
‌T: 06-42236368

‌Onze locaties:

‌Alkmaarseweg 38
‌1941DN Beverwijk

‌Luttik Oudorp 104
‌1811MZ Alkmaar
Uw naam
Uw e-mail
Uw telefoonnummer
Locatiekeuze
‌ (Alkmaar of Beverwijk)
Onderwerp
Uw bericht
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy reglement.
Bedankt voor je bericht, we nemen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je op.
Akkoord & Verstuur