Roken
26% van alle mensen in Nederland rookt in meer of mindere mate sigaretten, sigaren of een pijp. Maar wat doet tabak nu eigenlijk met je lichaam?

In tabak zitten maar liefst 4000 verschillende stofjes. Van 40 van deze stofjes kun je kanker krijgen. Een stof, nicotine, heeft een sterk verslavend effect. De nicotine zorgt ervoor dat men het gevoel krijgt niet zonder tabak te kunnen. Daarnaast zorgt nicotine voor een hoge bloeddruk en schade aan de binnenkant van je bloedvaten. De koolmonoxide in tabak zorgt weer voor een slechte conditie. Je wordt bijvoorbeeld sneller moe van traplopen of hoesten. Roken kan daarnaast leiden tot hart- en vaatziekten, longziekten, ziekten in de mond, oogziekten, ziekte van Crohn, reuma, Alzheimer, enzovoorts.
Door het succesvolle protocol voor mensen met overgewicht, ontwikkelde Irene op verzoek van cliënten een CIHB ( Clientgericht, Integratief, Hypnotherapeutisch Behandelprotocol ) voor mensen die willen stoppen met roken. De succesformule van dit protocol is dat Irene het probleem van het probleem centraal stelt. Het roken zelf is volgens haar niet het probleem ( dit is slechts een gevolg ), maar de reden waarom men rookt. Cliënten leren middels het protocol onder andere de baas te worden over hun eigen lichaam. Zij leren omgaan met inspanning en ontspanning en leren omgaan met stress en verveelmomenten. Dit heeft als gevolg dat men positief, gezond en evenwichtig in het leven staat en blijft staan waardoor men rookvrij door het leven kan gaan.
Doelgroep
Voor alle mensen die willen stoppen met roken.

Verloop therapie
Het protocol bestaat uit een intake- gesprek, vijf sessies hypnotherapie en een evaluatiegesprek.

Quotes
Carla ( 61 jaar ):
“ De behoefte om te roken is helemaal weg.”
Vergoedingen
Hulpverlening is via zorg in nature kosteloos. Voor PGB geldt het bekende tarief. Irene heim is daarnaast aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH) en de RBCZ. Afhankelijk van uw polis bij de zorgverzekeraar komt u in aanmerking voor vergoeding. Meer informatie over vergoedingen door zorgverzekeraars kunt u vinden op de website van de NBVH of op zorgwijzer.
DE PRAKTIJK
Voor meer informatie of afspraken kunt u contact opnemen met:

‌Praktijk Irene Heim
‌T: 06-42236368

‌Onze locaties:

‌Alkmaarseweg 38
‌1941DN Beverwijk

‌Luttik Oudorp 104
‌1811MZ Alkmaar
Uw naam
Uw e-mail
Uw telefoonnummer
Locatiekeuze
‌ (Alkmaar of Beverwijk)
Onderwerp
Uw bericht
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy reglement.
Bedankt voor je bericht, we nemen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je op.
Akkoord & Verstuur