Individuele Begeleiding
Begeleiding is gericht op het bevorderen, het behoud of het compenseren van zelfredzaamheid. Je kunt hierbij denken aan:
‌‌
Sociale redzaamheid
Regie hebben over je eigen leven; het zoveel mogelijk voor jezelf kunnen zorgen. Je kunt denken aan zelfstandig je tanden kunnen poetsen, douchen, naar de wc kunnen gaan, plannen van activiteiten, regelen van dagelijkse zaken, sociale contacten aangaan en onderhouden, het nemen van besluiten en het structureren van de dag.

Bewegen en verplaatsen‌
Jezelf zo zelfstandig mogelijk kunnen bewegen en jezelf kunnen verplaatsen.
Je kunt denken aan het reizen met het openbaar vervoer, jezelf veilig kunnen verplaatsen in het verkeer en je zelfstandig in huis kunnen verplaatsen zodat je de dingen kunt doen die je wilt doen.

Probleemgedrag hanteren.
Vanuit eerdere behandeling kan het hanteren van agressief of dwangmatig gedrag zijn aangeleerd. Binnen begeleiding wordt datgene wat is aangeleerd geoefend in het dagelijks leven.

Het psychisch functioneren zo veel mogelijk optimaliseren.
Vanuit eerdere behandeling kan geleerd zijn hoe om te gaan met de beperking. Binnen de begeleiding wordt datgene wat is aangeleerd geoefend in het dagelijks leven. Je kunt denken aan het bevorderen van concentratie, positief denken, de waarneming in de juiste context plaatsen.

Het geheugen en de oriëntatie optimaliseren.‌
Je kunt denken aan bevorderen van geheugen en bewustzijn.
Doelgroep
Volwassenen die om wat voor reden dan ook beperkt worden in het dagelijks functioneren en volwassenen die veelal al behandeling hebben gehad.

Verloopt begeleiding
Het verloop van de begeleiding wordt afgestemd op de hulpvraag van de clënt
Vergoedingen
Begeleiding wordt geheel vergoed middels een indicatie BG individueel. Deze indicatie wordt afgegeven door de WMO van de gemeente waarin je woont.
DE PRAKTIJK
Voor meer informatie of afspraken kunt u contact opnemen:
Praktijk 
‌Irene Heim
Alkmaarseweg 38
1941 DN Beverwijk
T: 06-42236368

 Facebook
Uw naam
Uw e-mail
Uw telefoonnummer
Onderwerp
Uw bericht
Bedankt voor je bericht, we nemen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je op.
Verstuur