Tarieven & Vergoedingen
Tarieven

‌Onderzoek:
•‌ Basis intelligentie onderzoek €750,- *‌‌‌
‌• Basis psychologisch onderzoek €1.000,- *
* Onderzoek is inclusief adviesgesprek en adviesrapport. Aanvulling op het onderzoek is mogelijk tegen een meerprijs van €80,- per uur. Voorafgaand word er een uren-indicatie voor de aanvulling afgegeven.

Behandeling:
‌•‌ Kind & Jeugd tot 18 jaar €80,- per uur
‌• Volwassenen vanaf 18 jaar €90,- per uur

‌Begeleiding individueel:
‌• Alle leeftijden €80,- per uur *
* Indien u over een PGB budget beschikt, dan gaan wij graag met u in gesprek. U kunt contact opnemen via 085-4000456 of aanmelden@ireneheim.nl .

O‌nderwijsarrangement:
Op basis van uw wensen en hulpvraag, maken wij graag een offerte. Hiervoor kunt u contact opnemen via backoffice@ireneheim.nl .

Vergoedingen
Het is mogelijk dat u (een deel van) de diensten van Praktijk Irene Heim vergoedt krijgt. Hieronder staan de mogelijkheden tot vergoeding. V‌oor meer informatie over de vergoedingen van onderzoek, behandeling of begeleiding kunt u contact met ons opnemen via 085-4000456 of aanmelden@ireneheim.nl.

Vergoedingen Jeugdhulp
Sinds 2015 is de gemeente waarin u woonachtig bent verantwoordelijk voor jeugdhulp. ‌De hulpverlening die binnen de indicatie valt, valt onder de vergoeding jeugdhulp. Praktijk Irene Heim heeft met verschillende gemeenten een contract afgesloten, namelijk: 
‌‌• Jeugdhulpregio Alkmaar (contract voor onderzoek, behandeling en begeleiding) in gemeenten Alkmaar, Bergen (NH.), Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest.
‌‌• Jeugdhulpregio IJmond en Zuid-Kennemerland (contract voor gezins- * en individuele begeleiding) in gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort.
‌‌• Jeugdhulpregio West Friesland (segment B; contract voor onderzoek, behandeling en begeleiding) in gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec.
‌‌‌• Regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland (segment B - SPIC 1 t/m 5, 7 en 8)  in gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Zaandstad, Waterland en Wormerland. 

‌Jeugdhulp aanvragen
‌‌‌• ‌Wanneer u woonachtig bent in één van de genoemde gemeenten, dan heeft u door middel van een verwijsbrief van een huis- of jeugdarts recht op vergoeding via jeugdhulp.
‌‌‌‌• Indien u niet woonachtig bent in één van de genoemde gemeenten, dan kan u altijd contact opnemen met het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) voor een budgetaanvraag voor jeugdhulp door Praktijk Irene Heim.‌
* Gezinsbegeleiding in jeugdhulpregio IJmond en Zuid-Kennemerland is enkel toegankelijk vanuit een indicatie vanuit het Centrum Jeugd en Gezin. Neem hiervoor contact op met het Centrum Jeugd en Gezin in uw gemeente.

‌Vergoedingen Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Sinds 2015 is de gemeente waarin u woonachtig bent verantwoordelijk voor Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). ‌Het doel van de wet is om burgers te helpen, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en deel kunnen nemen aan de maatschappij. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor uitvoering van de Wmo. De hulpverlening die binnen de indicatie valt, valt onder de vergoeding Wet maatschappelijke ondersteuning. Praktijk Irene Heim heeft met verschillende gemeenten een contract afgesloten, namelijk: 
‌‌‌• Regio Alkmaar in gemeenten Alkmaar, Bergen (NH.), Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest.
‌‌• Regio IJmond en Zuid-Kennemerland in gemeenten Beverwijk, Haarlem, Heemskerk, Velsen en Zandvoort.

Wet maatschappelijke ondersteuning aanvragen
‌Om aanspraak te maken voor een vergoeding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning, adviseren wij u om contact op te nemen met het Wmo- of Sociaal loket van uw gemeenten. 

E‌igen bijdrage Wet maatschappelijke ondersteuning
In 2022 is de eigen bijdrage voor hulp en ondersteuning vanuit de Wmo maximaal €19,00 per maand. Voor informatie over de eigen bijdrage adviseren wij u contact op te nemen met het CAK.

‌Vergoedingen Aanvullende Zorgverzekering
De meeste behandelingen worden (deels) vergoedt vanuit een afgesloten aanvullende zorgverzekering. Voor meer informatie over de vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering adviseren wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of kijk op zorgwijzer.

‌Na elke sessie ontvangt u van ons een factuur en deze betaalt u binnen de afgesproken betaaltermijn. De factuur dient u zelf (digitaal of per post) in te dienen bij uw zorgverzekeraar. Vrijwel alle zorgverzekeraars geven aan dat zij binnen 10 werkdagen de vergoeding overmaken naar de verzekerde.

‌Let op! Praktijk Irene Heim heeft geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Dit wil zeggen dat wij niet vanuit de basisverzekering werken.

Zelf betalen‌
Uiteraard kunt u ervoor kiezen om onderzoek, behandeling of begeleiding zelf te betalen. Na elke sessie ontvangt u van ons een factuur en deze betaalt u binnen de afgesproken betaaltermijn.

Heeft u een vraag over uw factuur?
Indien u een vraag heeft over uw factuur, dan kunt u contact met ons opnemen via 085-4000456 of mail uw vraag naar facturen@ireneheim.nl.
DE PRAKTIJK
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

‌Praktijk Irene Heim
‌T: +3185 400 0456
‌E: info@ireneheim.nl

‌Onze locaties:

‌Alkmaarseweg 38
‌1941DN Beverwijk

‌Luttik Oudorp 104
‌1811MZ Alkmaar

‌Nieuwendam 8
1621AP Hoorn‌

‌Postadres:

‌Alkmaarseweg 38
‌1941DN Beverwijk
Uw naam
Uw e-mail
Uw telefoonnummer
Locatiekeuze
‌ (Beverwijk, Alkmaar of Hoorn)
Onderwerp
Uw bericht
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy reglement.
Bedankt voor je bericht, we nemen indien nodig zo spoedig mogelijk contact met je op.
Akkoord & Verstuur