Traumabehandeling (EMDR)

Traumabehandeling, ook wel Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) genoemd, is een therapie voor kinderen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen.

Doelgroep

EMDR is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar die een schokkende ervaring hebben meegemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersongeval, een geweldsmisdrijf, misbruik, mishandeling en-/of belemmeringen uit het verleden die invloed hebben op de eigen ontwikkeling zoals pesterijen en krenkingen in de jeugd.

Daarnaast is EMDR geschikt voor kinderen met een fobie of angst (zoals bijvoorbeeld een spinnenfobie, angst voor honden en-/of vliegangst)

Verloop EMDR

EMDR duurt bestaat uit een intakegesprek, 5 sessies EMDR per onderwerp en een evaluatiegesprek van een uur. Afhankelijk van de hulpvraag en-/of de doelen behaald zijn, wordt er gekeken of dit voldoende is of dat er nogmaals 5 sessies EMDR wordt aangeboden.

Vergoedingen‌

Behandeling kan vergoed worden vanuit Jeugdhulp. Klik voor meer informatie op het kopje Vergoedingen of informeer via 085-4000456 of aanmelden@ireneheim.nl.

EMDR wordt (deels) vergoedt vanuit een afgesloten aanvullende zorgverzekering. Voor meer informatie over de vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering adviseren wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of kijk op zorgwijzer

Praktijk Irene Heim is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH) en de Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op deze kortdurende therapievorm reageren.