Hypnotherapie

Hypnotherapie is één van de krachtigste vormen van psychotherapie. Hypnotherapie maakt gebruik van trance. Trance is een bewustzijnstoestand waarin contact wordt gemaakt met het onderbewuste. Er zijn mensen die spreken van een doelgerichte dagdroom waarin men zich losmaakt van de uitwendige omgeving en opgaat in de innerlijke werkelijkheid. 
‌ 
P‌raktijk Irene Heim heeft in de afgelopen jaren verschillende protocollen ontwikkeld: 
• ‌‌HeimHelpt#Depressie‌ 
‌• ‌HeimHelpt#Hoogsensitiviteit 
‌• ‌‌HeimHelpt#IBS(prikkelbare darm syndroom) 
‌ ‌• ‌‌HeimHelpt#Jerelatie 
• ‌‌HeimHelpt#Overgewicht 
• ‌‌HeimHelpt#Stoppenmetroken 
 
Iedereen heeft in het dagelijks leven wel eens trance- ervaringen. Men droomt even weg en is zich op dat moment niet bewust van de situatie waarin men zich bevindt. Deze momenten kunnen zich voordoen tijdens bijvoorbeeld het lezen van een boek en-/of het kijken van een film. 
Wat zich in het persoonlijk onderbewustzijn bevindt, beïnvloed het denken, voelen en handelen maar ook lichamelijke processen. Om innerlijke conflicten en problemen in het dagelijks leven op te lossen, worden deze middels hypnotische trance in het onderbewuste ontdekt en bewerkt. 

Doelgroep

Hypnotherapie is geschikt voor volwassenen met: 

Spanningen en psychische problemen zoals nervositeit, onzekerheid, angsten en fobieën 

Nare gebeurtenissen of trauma’s uit het verleden 

Faalangst en perfectionisme 

Seksuele problemen 

Slaapproblemen 

Ongewenst gedrag zoals nagelbijten, haarplukken, verslavingen 

Concentratieproblemen en geheugenproblemen 

Eetproblemen 

Sociale problemen zoals moeite met sociale contacten aangaan en onderhouden 

Geen inzicht in de eigen persoonlijkheid en mogelijkheden

Verloop therapie 

Hypnotherapie duurt, afhankelijk van de hulpvraag, 5 tot 20 sessies van 1 uur. 

Quotes

Coach bij Samen Wonen Samen Sterk (een woongroep voor adolescenten met een beperking): “De therapie bij Irene geeft zoveel goede hoop en energie, dat zou iedereen wel kunnen gebruiken” 
 
Coach bij Samen Wonen Samen Sterk (een woongroep voor adolescenten met een beperking): ”De therapie van Irene betekent sterker worden, assertiever durven zijn, jezelf waarderen” 
 
Coach bij Samen Wonen Samen Sterk (een woongroep voor adolescenten met een beperking): “Irene geeft je het gevoel van vertrouwen, er zijn geen drempels en cliënten kunnen zichzelf zijn” 
 
Moeder van een zoon van 18 jaar: “Ik zie een positiever en vrolijker kind, waar geen donkere wolken meer boven hangen. Hij ziet nu ook echt de zon schijnen” 

Vergoedingen

Hypnotherapie wordt (deels) vergoedt vanuit een afgesloten aanvullende zorgverzekering. Voor meer informatie over de vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering adviseren wij u, om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of kijk op zorgwijzer
‌‌ 
‌Praktijk Irene Heim is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH) en de Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).