26% van alle mensen in Nederland rookt in meer of mindere mate sigaretten, sigaren of een pijp. Maar wat doet tabak nu eigenlijk met uw lichaam?

In tabak zitten maar liefst 4000 verschillende stofjes. Van 40 van deze stofjes kunt u kanker krijgen. Een stof, nicotine, heeft een sterk verslavend effect. De nicotine zorgt ervoor dat men het gevoel krijgt niet zonder tabak te kunnen. Daarnaast zorgt nicotine voor een hoge bloeddruk en schade aan de binnenkant van uw bloedvaten. De koolmonoxide in tabak zorgt weer voor een slechte conditie. U wordt bijvoorbeeld sneller moe van traplopen of hoesten. Roken kan daarnaast leiden tot hart- en vaatziekten, longziekten, ziekten in de mond, oogziekten, ziekte van Crohn, reuma, Alzheimer, enzovoorts.

Door het succesvolle protocol voor mensen met overgewicht, ontwikkelde Irene Heim op verzoek van cliënten een Clientgericht, Integratief, Hypnotherapeutisch Behandelprotocol (CIHB) voor mensen die willen stoppen met roken. De succesformule van dit protocol is dat Irene het probleem van het probleem centraal stelt. Het roken zelf is volgens haar niet het probleem (dit is slechts een gevolg), maar de reden waarom men rookt. Cliënten leren middels het protocol onder andere de baas te worden over hun eigen lichaam. Zij leren omgaan met inspanning, ontspanning, stress en verveelmomenten. Dit heeft als gevolg dat men positief, gezond en evenwichtig in het leven staat en blijft staan, waardoor men rookvrij door het leven kan gaan. 

Doelgroep

Het procotol is geschikt voor alle mensen die willen stoppen met roken. 

Verloop therapie 

Het protocol bestaat uit een intakegesprek, vijf sessies hypnotherapie en een evaluatiegesprek.

Quotes

Carla (61 jaar): “De behoefte om te roken is helemaal weg”

Vergoedingen

Hypnotherapie wordt (deels) vergoedt vanuit een afgesloten aanvullende zorgverzekering. Voor meer informatie over de vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering adviseren wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of kijk op zorgwijzer.

Praktijk Irene Heim is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH) en de Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).