Traumabehandeling, ook wel Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) genoemd, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. EMDR is geschikt voor mensen die een schokkende ervaring hebben gehad zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. 

Doelgroep

EMDR is geschikt voor mensen die een schokkende ervaring hebben meegemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersongeval, een geweldsmisdrijf, misbruik, mishandeling en-/of belemmeringen uit het verleden die invloed hebben gehad op de eigen ontwikkeling zoals pesterijen en krenkingen in de jeugd.

Daarnaast is EMDR geschikt voor mensen met een fobie of angst (zoals bijvoorbeeld een spinnenfobie, vliegangst, angst om auto te rijden).

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op deze kortdurende therapievorm reageren.

Verloop EMDR 

EMDR bestaat uit een intakegesprek, 5 sessies EMDR per onderwerp en een evaluatiegesprek van een uur. Afhankelijk van de hulpvraag en-/of de doelen behaald zijn, wordt er gekeken of dit voldoende is of dat er nogmaals 5 sessies EMDR wordt aangeboden.

Vergoedingen

Traumabehandeling wordt (deels) vergoedt vanuit een afgesloten aanvullende zorgverzekering. Voor meer informatie over de vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering adviseren wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of kijk op zorgwijzer

Praktijk Irene Heim is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH) en de Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

Quotes

“Wonden helen begint vanbinnen. Voor je kan beginnen met bouwen, moet de oude fundering aangepakt worden”
Kim (29 jaar)

“Sinds november 2011 krijg ik EMDR-sessies voor een reeks negatieve gebeurtenissen die mijn leven hebben gepasseerd. Deze gebeurtenissen heb ik jarenlang geprobeerd een plek te geven, wat mij helaas niet lukte. Nu, door EMDR, zijn een aantal van deze trauma’s op de goede plaats gekomen en heb ik ze kunnen loslaten. Natuurlijk was het een moeilijk proces; met hoofdpijn, huilbuien en het totaal vastzitten van mijn spieren. Maar ondanks deze klachten ben ik er heel goed doorheen gekomen. Ik voel me een stuk rustiger, vrolijker en sta veel positiever in het leven. Daarom bedankt Irene, voor al je vertrouwen en goede begeleiding”
Jessica (43 jaar)

“De EMDR ervaring was beangstigend en confronterend voor me. Je herleeft namelijk weer de traumatische ervaring (-en) met alle mogelijke emoties die daarmee gepaard gaan. Het trauma blijft een litteken op je ziel maar de pijn wordt er geleidelijk aan af gehaald. Ik heb een merendeel van mijn boosheid en verdriet los kunnen laten; nu overheersen beide niet langer alle positieve emoties. Voor mij werkte EMDR bevrijdend!!!”
Wilma (46jaar)

“Voor mij heeft de therapie betekend dat mijn verleden niet mijn schuld is. Het heeft me inzicht gegeven en vooral lucht om verder te gaan met het mooie van het leven.
Je hebt zoveel moois met mij bereikt, en op zoveel vlakken. Je bent gewoon een super mens voor mij, ook al weet ik dat ik het zelf heb gedaan, als jij niet zo in me geloofd had en me je vertrouwen wist te geven en naar me luisterde, ECHT naar me luisterde, en me serieus nam…jij geloofd in mij en bij jou leerde ik dat ik mag zijn wie ik ben. Ik ben trots op mezelf, maar zonder jou was ik niet zover gekomen. Je bent gewoon een heel mooi en belangrijk mens voor mij”
Ingrid (43jaar)