Dorien

Contactgegevens

E-mailadres: Dorien@ireneheim.nl
‌Telefoonnummer: 06 40 01 56 60
‌Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
‌‌Locatie: Alkmaar

* Aanmelden? Vul het aanmeldformulier in.

Over Dorien

Binnen Praktijk Irene Heim is Dorien werkzaam als basispsycholoog.
‌Na het behalen van haar Vwo-diploma, is Dorien Psychologie gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de bachelor studie bleek haar interesse vooral uit te gaan naar psychische hulpverlening. Aansluitend volgde zij daarom de Master Klinische Psychologie. Haar stage in de verslavingszorg heeft haar ervaring laten opdoen met veel verschillende en gecombineerde problematiek en behandeling op basis van de cognitieve gedragstherapie. 

Tijdens haar studie heeft Dorien haar pedagogische kennis vergroot door haar werk in de kinderopvang en buitenschoolse opvang, het geven van bijlessen en het geven van trainingen op de sportvereniging. Na haar studie heeft Dorien als vestigingscoördinator voor een huiswerkinstituut gewerkt op een middelbare school. Hierbij lag de focus op het bevorderen van het zelfvertrouwen, de motivatie en de studievaardigheden van de leerlingen. Daarbij was goed contact en overleg met de leerlingen, ouders en de school van groot belang. 

Ze werkt graag in een setting waarin ze zowel volwassenen als kinderen kan helpen. Door de verscheidenheid aan cliënten is het nodig om verschillende methodes toe te passen aangepast op de persoonlijke wensen en behoeften van de cliënt. Dit maakt het werken in de praktijk zeer afwisselend.